2015-02-23 11:45:18• hírek • Szatmar.ro

Támogassa adója 2%-ával a fogyatékos gyermekeket!

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ebben az évben a fogyatékos gyermekek javára gyűjti a jövedelemadó 2%-át, arra kérve minden felajánlót, hogy „Segítsen nekik továbblépni!".

A szervezet évente több mint 240 fogyatékkal élő gyermeket lát el. A speciális nappali foglalkoztató központok és a rehabilitációs központok által nyújtott szolgáltatások segítségével igyekszünk segíteni nekik. A foglalkoztató központokban hangsúlyt fektetünk a gyerekek készségeinek fejlesztésére és tanácsadást biztosítunk számukra. Fontos szerepet kap ugyanakkor az alapszükségletek kielégítése, főleg a szociálisan hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek esetében.

A szatmárnémeti és nagykárolyi rehabilitációs központok szakemberei személyre szabott program alapján biztosítanak korai fejlesztést, így nyújtva lehetőséget a sérült gyerekek társadalmi integrációjára.

Aki esélyt szeretne adni arra, hogy ezen gyermekeknek is teljesebb élete lehessen, megteheti a 230-as formanyomtatvány kitöltésével amelyet 2015 május 25-ig kell eljuttatnia a lakhelyéhez tartozó adóhivatalba. A formanyomtatvány letölthető a szervezet www.caritas-satumare.ro honlapjáról is, ahol a kitöltési útmutató is olvasható.

A formanyomtatvány I.-es pontját kell kitölteni a személyes adatokkal és a II.2-es ponthoz a következő adatokat kell bevezetni: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal 4960929, Számlaszám: RO 80 RNCB 0221011282140001

A 2% felajánlása nem jelent plusz költséget és a formanyomtatvány kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe. Ez a 2% az adófizetők 2014-es évi adójának csupán egy kicsiny részét jelenti, amelyet, ha nem ajánlanak fel egy cél érdekében, az állam kapja meg.

2014-ben, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a jövedelemadó 2%-ából összesen 41025 lejt gyűjtött. Az összeget a házi beteggondozó rendszeren belül nyújtott szolgáltatások fenntartására fordította. A szervezet kilenc Házi Beteggondozó Központtal rendelkezik, melyek által közel 14 településen nyújt ellátást a rászoruló időseknek és betegeknek. 2014-ben több mint 1000 személy részesült ellátásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: